Jdi na obsah Jdi na menu
 

Buchta s červené řepy

27. 9. 2018

 Buchta s červené řepy

střední plech

Suroviny:
300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší)
3 vejce
1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1/2 hrnku oleje
1 sáček jahodového pudinkového prášku
1 lžíce jahodové marmelády
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
2 lžičky kakaa
špetka soli
(tuk a strouhanka na vymazání a vysypání plechu)

Postup:
Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu.
Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme.
Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka.
Plech si prsty vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. ( Plech jsem vyložil pečícím papírem a nevymazával.) Vlijeme do něj 2/3 těsta, poslední třetinu obarvíme kakaem a pocákáme jí světlé těsto.
Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C a pečeme přibližně 35 minut. Zkoušíme špejlí, zda už se na ni těsto nelepí.

Moje poznámky
Možno použít i jiný pudink a marmeládu.

převzatý recept